Στη βελτίωση της πληροφόρησης, αλλά και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η δημόσια διοίκηση σε όλους τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους ομογενείς που διαμένουν στη χώρα στοχεύει ένας νέος δικτυακός τόπος που εγκαινίασε ο Συνήγορος του Πολίτη, για θέματα μετανάστευσης.

Ο ιστότοπος αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ιστοσελίδας για τον μετανάστη, τον πρόσφυγα και τον ομογενή, που λειτουργούσε από το 2005, ενός δικτυακού τόπου που βρίσκεται στην κεντρική ιστοσελίδα της ανεξάρτητης αρχής.

Στην ιστοσελίδα μπορεί κανείς να βρει ειδικές εκθέσεις, πορίσματα και νομοθετικές προτάσεις του Συνηγόρου για γενικά ζητήματα μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας, αλλά και πρόσφατες παρεμβάσεις, έγγραφα και απόψεις της ανεξάρτητης αρχής για ειδικότερα θέματα στα οποία καλείται να μεσολαβήσει.

Επίσης, περιλαμβάνεται η «νομολογία» του Συνηγόρου όπως αυτή διαμορφώθηκε από την έναρξη της λειτουργίας του, καθώς και το σύνολο της νομοθεσίας περί αλλοδαπών από το 2001 (νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, εγκύκλιοι και σχετικά έγγραφα των εμπλεκόμενων υπουργείων).