Την «κατάθεση εγγράφων σε σχέση με τις μελέτες, τα συμπεράσματα από τις αξιολογήσεις της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, τα ερωτήματα που τέθηκαν προς την ΑΔΙΠ, τις Πρυτανικές και Προεδρικές Αρχές της χώρας» σε σχέση με την εκπόνηση του Σχεδίου «Αθηνά», ζητά από τον υπουργό Παιδείας ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή του στη Βουλή.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωσή της βουλευτού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Θ. Φωτίου, «ενώ ο υπουργός επικαλείται αξιοκρατικά και επιστημονικά κριτήρια για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, δεν παρουσίασε τις αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ που ο ίδιος και η προκάτοχός του Α. Διαμαντοπούλου επικαλούνται ως “τεκμήρια” δυσλειτουργιών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ούτε κατέθεσε τις μελέτες που γνωρίζουμε ότι ανατέθηκαν σε ιδιώτες για την εκπόνηση του σχεδίου “Αθηνά”».

Τονίζει δε ότι «στη συζήτηση που έλαβε χώρα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός αρνήθηκε να τεκμηριώσει ουσιαστικά τις προτάσεις του για το σχέδιο “Αθηνά”. Παράλληλα, δήλωσε ότι θα προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις, ενώ αρνήθηκε το διάλογο “ελλείψει χρόνου”».

Η κ. Φωτίου καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το σχέδιο “Αθηνά” δε βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες, ούτε έχει στόχο τη θεραπεία των παθογενειών των ΑΕΙ της χώρας».