Την άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη να καταθέσει τα βιογραφικά των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, αν και ζητήθηκαν, καταγγέλλει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Με Ερώτησή – ΑΚΕ στις 14 Απριλίου 2015 προς τον Υπουργό Παιδείας, ζήτησα την κατάθεση των εγγράφων που σχετίζονται με τον διορισμό των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα τα βιογραφικά τους. Στην από 12/05/2015 απάντησή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης αναφέρεται γενικόλογα στο νόμο και δεν καταθέτει τα βιογραφικά. Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να επιλέγει να «απαντά» στην ερώτηση και να αγνοεί την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων χωρίς να εξηγεί τους λόγους, όπως ρητά ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής».

Τα παραπάνω αναφέρει με δελτίο Τύπου της πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου ενώ θέτει και σειρά ερωτημάτων όπως: «Τι φοβάται ο Υπουργός; Την επιβεβαίωση των καταγγελιών ότι οι διορισμοί ήταν αποτέλεσμα κομματικών εξυπηρετήσεων και ότι ακολουθήθηκαν μη αξιοκρατικές διαδικασίες; Ή μήπως φοβάται τη σύγκριση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές του 2010, τα προσόντα των οποίων ήταν σημαίνοντα και πολύ ανώτερα των κομματικών ενσήμων των σημερινών;»

Ο κ. Κουράκης οφείλει να απαντήσει και για το λόγο αυτό η Ερώτηση θα κατατεθεί και πάλι, ως Επερώτηση αυτή τη φορά, σημειώνει.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας απάντησε στην ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέροντας το νομοθετικό πλαίσιο για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και καταλήγοντας με τη φράση «συνακόλουθα, η επιλογή και ο διορισμός των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με βάση τα παραπάνω κριτήρια επιλογής».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου με την ερώτησή της πέρα από τα θέματα που έθετε έγραφε στο τέλος: Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα (ιδίως τα υποβληθέντα βιογραφικά σημειώματα των επιλεγέντων).