«Η μετριότητα προκύπτει από τη βαθμοθηρία και το παπαγαλίζειν»

Σχόλιο του υπ. Παιδείας περί «αριστείας» και «ρετσινιάς»


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
17:27
18/02/2015
«Η μετριότητα προκύπτει από τη βαθμοθηρία και το παπαγαλίζειν»
2
loading

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις τοποθετήσεις του υπουργού κ. Α. Μπαλτά περί αριστείας σχολιάζει:

Σε ανακοίνωσή του υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σχολιάζει:

«Σαν ρετσινιά κόλλησαν σε διάφορους σχολιαστές, της "ημετέρας παιδείας μετέχοντες", τα όσα είπε ο υπ. Παιδείας περί αριστείας, που τραυματίζει τις παιδικές ψυχές. Μίλησαν περί κομμουνιστικής εξίσωσης προς τα κάτω και περί μετριοκρατίας.

Και όμως, η μετριότητα προκύπτει σχεδόν αβίαστη είτε από την βαθμοθηρία και το παπαγαλίζειν, προϊόντα του άγχους της διαρκούς επιβράβευσης, είτε από την παραίτηση και την ήσσονα προσπάθεια, προϊόντα του διαρκούς άγχους μήπως επαναληφθεί η πρώτη αποτυχία. Σύνδρομα ανάρμοστα στην ψυχοσύνθεση των ανηλίκων, καθώς και στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού έργου που αποστολή έχει να κοιτάζει όλη την τάξη και όχι να ξεχωρίζει πρόωρα τα 20άρια και τα 19άρια.

Η ενήλικη ζωή, μοιραία, βρίθει εξετάσεων, αξιολογήσεων και διακρίσεων. Οι ισορροπημένοι και φιλομαθείς έφηβοι διαθέτουν πολύ περισσότερα εφόδια για μετέπειτα διακρίσεις από ότι τρυφερά πανικόβλητα μυαλά πρόωρα διακεκριμένα στο κυνήγι του βαθμού μάλλον παρά της γνώσης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar petmath

    Δεν έχετε πάει ποτέ σε απονομή αριστείων για να δείτε με πόση χαρά χειροκροτούν οι μαθητές τους αριστούχους συμμαθητές τους, αγράμματοι συριζαίοι !!!

  2. avatar Mathitis93

    Η μετριότητα και το παπαγαλίζειν, ο έστιν σοσιαλισμός, είναι η επαναστατική πολιτική, την οποία μας επέβαλε από το 1982 ο απόστολος κακλαμάνης ως υπουργός σοσιαλιστικής απαιδευσίας. Σ' αυτό συμπυκνούται το νόημα της αριστερής θολούρας περί απαιδευσίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει