«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και τους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο, οι οποίοι δικάζονται στις 6 Φεβρουαρίου, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας, αν και είχαν αθωωθεί πανηγυρικά στην πρώτη δίκη, στην οποία αποδείχτηκε πως η δίωξή τους έγινε μόνο επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη κατά των μνημονιακών πολιτικών, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας».

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κουράκης ενώ στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι δηλώσεις του κ. Αμανατίδη, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και υπευθύνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τα Θρησκεύματα.

Ο τελευταίος εκφράζει με τη σειρά του τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Αγαπητό Θανάση και τους δημοτικούς υπαλλήλους Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, οι οποίοι οδηγούνται σε νέα δίκη την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, αν και είχαν πρωτόδικα αθωωθεί με την κατηγορία της συμμετοχής σε διαμαρτυρία.

«Στο πλαίσιο της ιδεολογικής και ψυχολογικής βίας που ασκούνταν σε βάρος του συνόλου της κοινωνίας ώστε να εφαρμόζονται τα καταστροφικά μνημόνια έχει βάλει ήδη τέλος ο ελληνικός λαός. Η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στη νέα πολιτική πραγματικότητα είναι η εξασφάλιση της ελπίδας και της αξιοπρέπειας» τονίζει ο κ. Αμανατίδης.