Δεν είναι δυνατή η συνέχιση της ασφάλισης στο ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ υγειονομικών που είχαν διοριστεί ως εκπαιδευτικοί στους κλάδους ΠΕ14.01, 14.02, 14.03 και βάσει του ν.4172/2013 μετετάγησαν είτε σε άλλους κλάδους εκπαιδευτικών λόγω κατοχής και άλλου πτυχίου είτε σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικών για το χρονικό διάστημα μετά την 22/7/2013 (ημερομηνία μετάταξης).

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων η οποία οδηγήθηκε στην πιο πάνω απόφαση καθώς δεν συντρέχει άσκηση υγειονομικού επαγγέλματος και επίσης οι εν λόγω εκπαιδευτικοί δεν απασχολούνται σε συναφή με το υγειονομικό επάγγελμα επιχείρηση ή νομικό πρόσωπο.

Όπως προκύπτει από το νομοθετικό πλαίσιο , απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην ασφάλιση του ΤΣΑΥ είναι η άσκηση του υγειονομικού επαγγέλματος στην ημεδαπή ή η απασχόληση σε συναφείς με το υγειονομικό επάγγελμα επιχειρήσεις ή νομικά πρόσωπα.

Οι εκπαιδευτικοί , όπως αναφέρεται στο έγγραφο θα πρέπει να υπαχθούν στην ασφάλιση του Δημοσίου και των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο οποίο υπάγονται οι λοιποί εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Δημοσίου.

Καλόγηρος Βασίλειος