Άλλαξαν οι ημερομηνίες εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβε η διοικούσα επιτροπή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Γυμνάσια μετατίθενται από τις 18 Ιουνίου στις 24 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ.

Αλλαγές έχουμε και στην ημερομηνία εξετάσεων για την εισαγωγή στα Λύκεια, καθώς οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 10 π.μ.

Οι αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων πιθανόν να οφείλονται στο γεγονός ότι οι προαγωγικές εξετάσεις στα μεν Γυμνάσια ολοκληρώνονται στις 19 Ιουνίου, ενώ στα Λύκεια στις 23 του ίδιου μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των μαθητών είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι αιτήσεις για τις 3.350 θέσεις των Πειραματικών Σχολείων ξεπέρασαν τις 13.000.

Οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα-Πειραματικά Γυμνάσια εξετάζονται σε Γλώσσα, Μαθηματικά και Φυσική και για τα Πρότυπα-Πειραματικά Λύκεια σε Μαθηματικ​ά και Νεοελληνική Γλώσσα.

Η εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Δημοτικά και Νηπιαγωγεία γίνεται με κλήρωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.