Στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση στους κόλπους των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, κήρυξαν δύο νέες 24ωρες απεργίες για αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη, χωρίς όμως η απόφαση να αναγνωρίζεται από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των υπαλλήλων.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε σημερινή γενική συνέλευση που συγκάλεσε η απεργιακή επιτροπή και συμμετείχε η μειοψηφία των υπαλλήλων του ιδρύματος.

Όσοι συμμετείχαν, επέδωσαν στους εκπροσώπους της πλειοψηφικής παράταξης του συλλόγου που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα λήξη της απεργίας, νομικό έγγραφο με το οποίο αναφέρουν, ότι κηρύσσουν έκπτωτο το ΔΣ. Παράλληλα, αποφάσισαν την προκήρυξη εκλογών για την αλλαγή διοίκησης στον σύλλογο, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.

Το προεδρείο του συλλόγου από την πλευρά του, έχει δηλώσει, ότι δεν καλύπτει τους υπαλλήλους που δεν προσέρχονται στην εργασία τους.

Σημειώνεται, ότι χθες, πρώτη μέρα της έναρξης των μαθημάτων στο ΕΚΠΑ, πολλές γραμματείες υπολειτουργούσαν, ενώ μετ´εμποδίων ξεκίνησαν και τα μαθήματα, αφού σε κάποιες σχολές οι φοιτητές πραγματοποίησαν γενικές συνελεύσεις.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρύτανης του ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά.