Για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Ο κ. Κοτσιφάκης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν τους εκπαιδευτικούς σε απεργία διαρκείας. «Από Δευτέρα ξεκινούν οι κινητοποιήσεις. Όλες οι πλευρές πρότειναν απεργιακές κινητοποιήσεις και όλες οι πλευρές ξέρουν ότι η κυβέρνηση το δημόσιο σχολείο», ανέφερε. Και τόνισε: «Προκαλούμε όποιον θέλει να έρθει να δει τι γίνεται στις συνελεύσεις».

«Οι εκπαιδευτικοί έχουμε μια αδυναμία. Θέλουμε να συζητάμε για τα προβλήματα. Τα προβλήματα δεν είναι άσπρο μαύρο», είπε και περιέγραψε τι συμβαίνει στα σχολεία. «Οι δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 33% σε σχέση με το 2009», είπε χαρακτηριστικά.

Και αναφέρθηκε στο μισθό των καθηγητών πριν το μνημόνιο. «Ένας καθηγητής που δουλεύει πέντε χρόνια αμείβεται με περίπου 800 με 900 ευρώ. Δουλεύει σε άλλο μέρος της χώρας. Φέτος, η κυβέρνηση δεν κάνει αποσπάσεις ζευγαριών. Το 2010 αυτός που παίρνει σήμερα 800 ευρώ, ο μισθός του ήταν 40% πάνω», είπε.

Και τόνισε: «Η πολιτική του μνημονίου πρέπει να τελειώσει. Οι εργαζόμενοι δεν θα βάλουν πλάτη σε αυτή την πολιτική».

Πάντως, ο κ. Κοτσιφάκης ανέφερε ότι: «Βασικό μας αίτημα για να ανοίξουν τα σχολεία, είναι να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες».