Για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι στα πρότυπα σχολεία εξετάσεις θα γίνονται από το δημοτικό στο γυμνάσιο και από το γυμνάσιο στο λύκειο. «Αυτό ήταν νομοθετημένο. Έπρεπε να εφαρμοστεί και νομίζω η ενίσχυση των προτύπων δημόσιων σχολείων είναι μια πολύ σημαντική τομή στο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα καλά πρότυπα σχολειά είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των μετεγγραφών δίνοντας την είδηση ότι από Σεπτέμβρη θα μετεγγραφούν και οι εισακτέοι του 2011 «Τα παιδιά δεν χάνουν το δικαίωμα των μετεγγραφών. Έληξε μέσα στον Απρίλιο η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Αυτοί που θα μετεγγραφούν, θα πάνε στο νέο ίδρυμα το Σεπτέμβρη αλλά και για τους εισακτέους του 2011».

Είπε ακόμη ότι μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για το φοιτητικό επίδομα και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μείωση από έξι μαθήματα σε 4 στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πρόσθεσε ότι η επιστράτευση στους καθηγητές ήταν η μοναδική λύση ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει κανέναν καθηγητή.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε όμως και σε μια σειρά γενικών ζητημάτων λέγοντας ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε και πήρε σοβαρές αποφάσεις αλλά «τώρα βγαίνουμε στο ξέφωτο. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει τα πράγματα και εδραιώνεται η πρωτοπορία της Νέας Δημοκρατίας». Σχολίασε όμως και την ισοπεδωτική κριτική της αντιπολίτευσης, η οποία δεν προτείνει τίποτα. Μόνο κατακρίνει, όπως είπε.