Επιστημονικό Συμπόσιο «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία»

Για τη συνεργατική υποστήριξη παιδιών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, από τη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:43
06/12/2017
Επιστημονικό Συμπόσιο «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία»
loading

Επιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία» διοργανώνει η Σχολή Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College.

To Συμπόσιο έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, 18.00-21.00, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Κεντρικές ομιλήτριες του συμποσίου θα είναι οι:

  • Δρ. Αγλαΐα Σταμπολτζή, Εκπαιδευτικός Ενιαίας (Ειδικής) Εκπαίδευσης & Επιστημονική Συνεργάτις Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ & Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Δρ. Παναγιώτα Δημητροπούλου, Σχολική Ψυχολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με εισηγήσεις εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ειδικής αγωγής.

Στόχος του Συμποσίου είναι η ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας όλων των φορέων και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση περιστατικών που εντάσσονται στην Ειδική Αγωγή. Οι εισηγητές θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το ζήτημα της υποστήριξης παιδιών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και να καταγράψουν τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα αναφορικά με την συνεργατική αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν.

Το Επιστημονικό Συμπόσιο «Από την Ειδική Αγωγή στη Σχολική Ψυχολογία» απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς  και εργαζόμενους σε δομές ειδικής αγωγής και ψυχικής υγείας
  • Προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των πιο πάνω κλάδων
  • Σπουδαστές ΙΕΚ της Ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων
  • Στο ευρύτερο κοινό για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης

Το Επιστημονικό Συμπόσιο εντάσσεται στο πλαίσιο της Επιστημονικής Διημερίδας Αγωγής και Εκπαίδευσης η οποία θα διεξαχθεί στις 7 & 8 Δεκεμβρίου 2017, με ευθύνη της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Mediterranean College.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 (πρώτη μέρα της διημερίδας) θα λάβει χώρα το Φοιτητικό Συνέδριο «Histories of Childhood», ένα συνέδριο με θέμα «Ιστορίες της Παιδικής Ηλικίας» (Histories of Childhood) το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος ‘Contesting Childhood’ και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις τελειόφοιτων του προγράμματος BΑ (Hons) in Early Childhood Studies πάνω σε θέματα ιστορίας φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας της παιδικής ηλικίας.

Κεντρικές ομιλήτριες του συνεδρίου θα είναι οι:

  • Έφη Γρηγοροπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Βιοηθικής Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Χρυσούλα Μονιάκη, Υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Mediterranean College

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, ΤΗΛ.: 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4,  ΤΗΛ.: 2310 287779 / 2310 547708

www.medcollege.edu.gr, [email protected]

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει