Στις 12.400 οι προσλήψεις των αναπληρωτών

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:38
15/10/2015
Στις 12.400 οι προσλήψεις των αναπληρωτών
3
loading

Τις 12.400 έφθασαν οι προσλήψεις των αναπληρωτών και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι περισσότερες αφορούν την Α/θμια εκπαίδευση και ακολουθούν ειδικότητες της πρωτοβάθμιας για την Ειδική Αγωγή και η Β/θμια Γενική Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας με βάση πληροφορίες του newsbeast.gr αλλά όπως προκύπτει και από τα αριθμητικά δεδομένα διαθέτει περίπου 2800-2900 πιστώσεις μέσω του ΕΣΠΑ για προσλήψεις κυρίως στην Ειδική Εκπαίδευση και την πρωτοβάθμια και 1.023 πιστώσεις για προσλήψεις στην ενισχυτική διδασκαλία για τη Β/θμια.

Υπάρχει επίσης υπόλοιπο πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την Α/θμια και Β/θμια το οποίο είναι μικρό, καθώς για τη Β/θμια εκτιμάται σε 300 δεκάμηνες πιστώσεις και αναμένεται να αξιοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου με τα έως τώρα δεδομένα.

Αναγκαία κρίνεται η εξασφάλιση και νέων πιστώσεων. Ο υπουργός Παιδείας στη συνάντησή του με τα ΔΣ των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ανέφερε ότι τα κονδύλια κάλυψης των 2000 επιπλέον θέσεων, προέρχονται από την αναδιάταξη του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

pinakas

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ερρικα1

  μπραβο, ετσι, εξαντληστε οικονομικα χαμηλο-συνταξιουχους, ιδιοκτητες ακινητων (που ειναι οι μονοι που συνεισφερουν τα μεγαλυτερα εσοδα στα κρατικα ταμεια) για να κανετε αχρηστες προσληψεις και να μοιραζετε χρημα σε δασκαλους -καθηγητες......ετσι , για να τακτοποιησετε τον κομματικο στρατο που σας ψηφισε.....λες και δεν μπορουν να βαλουν τους ηδη υπεραριθμους -τεμπεληδες δασκαλους-καθγητες να δουλεψουν 8 ωρες αντι για 2-3 που δουλευουν την ημερα....αλλα βεβαια πως θα χωσουν αλλους 15000 αχρηστους τεμπεληδες δημοσιους υπαλληλους στο δημοσιο των 2-3 ωρων εργασιας, για να τους πληρωνουν τα συνηθη κοροιδα;;;; ελλαδισταν.....με την 3η εντολη του ελληνικου λαου....αντε χορεψτε τσιφτετελια στο συνταγμα τωρα ελληναραδες.....

  1. avatar Γιώργος Βλάχος

   Παρακαλώ πολύ να είστε πιο προσεχτικοί στον τρόπο διατύπωσης των προσωπικών σας απόψεων για το θέμα , διότι με τους χαρακτηρισμούς που αποδίδετε μειώνεται και το έργο εκείνων των εκπαιδευτικών που καταβάλουν κάθε προσπάθειά τους στον βωμό της εκπαίδευσης των μαθητών - νέων αυτού του τόπου . Επίσης οι 6 περίπου ώρες (7 διδακτικές) δεν είναι 2 όπως αναφέρετε (και οι οποίες αυξάνονται αν προσθέσουμε την εξωδιδακτική εργασία και το διάβασμα και την συνεχή επιμόρφωση που απαιτεί το συγκεκριμένο αντικείμενο).Τέλος κατανοώ την δικαιολογημένη αγανάκτηση που προκύπτει από κάποιους καθηγητές - παραδείγματα προς αποφυγή , αλλά σκεφτείτε ότι αυτές τις νέες θέσεις εργασίας μπορεί να διεκδικήσουν και νέοι σε ηλικία επιστήμονες - δάσκαλοι που δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τεμπέληδες όπως αναφέρετε ...

 2. avatar ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ

  Άλλες 12.500 άχρηστες προσλήψεις γαι τη υποτιθέμενη λειτουργία των δημόσιων σχολείων τα οποία εκτός από αμάθεια, καταλήψεις και ζημιές δεν προσφέρουν τίποτα άλλο. Ενδεικτικά αναφάερω. 11ο και 3ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου. Οι εκπαιδευτικοί (Ο Θεός να τους κάνει εκπαιδευτικούς) δεν επιτρέπουν στα παιδιά να παίρνουν τα βιβλία στο σπίτι ώστε οι γονείς να μην μπορούν να ελέγχουν την πρόοδο τω ν παιδιών τους. Ούτε πρόγραμμα δεν τους έχουν δώσει. Η απόλυτη διάλυση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει