Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στην Πάρνηθα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Η φωτιά που φέρεται να βρίσκεται σε ύφεση, έπειτα από την ολοήμερη μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εικόνα που έδωσαν οι επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στο πεδίο, είναι πως οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν τη δύση του ήλιου, ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της φωτιάς, ενώ όπως καταγράφει το βίντεο, στην ουρά της φωτιάς, 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν διαδοχικές ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπρόπυργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και θα συνεχίσουν να επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, επικεντρώνονται στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια» και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν άλλες αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα με τη χρήση εκσκαφτικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.