Δροσίζει ο καιρός το επόμενο δεκαήμερο όμως μπορεί η θερμοκρασία να πέφτει, αυξάνεται ωστόσο ο κίνδυνος για φωτιές το επόμενο 10ήμερο και συγκεκριμένα μεταξύ Δευτέρας (07/08) και Τετάρτης (16/08). Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 32 έως και 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί φτάνοντας ως και τα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σάκη Σάκης Αρναούτογλου, τη Δευτέρα (07/08) ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, ενώ στο Ιόνιο θα είναι 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη (08/08) η θερμοκρασία θα πέσει φτάνοντας στους 33 βαθμούς Κελσίου με βόρειους ανέμους 5-7 μποφόρ ενώ ακόμα χαμηλότερη θα είναι την Τετάρτη (09/08) με μέγιστη θερμοκρασία τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι την Τετάρτη θα είναι βόρειοι 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά, και 7-8 στο Αιγαίο.

Την Πέμπτη (10/8) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4-5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σταθερά επίπεδα την Παρασκευή και το Σάββατο (11-12/08) με 34 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (12/08) η ένταση των ανέμων θα ενισχυθεί και θα φτάσει τα 8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική. Η ημέρα θα είναι επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιών. Το ίδιο ισχύει και για τις επόμενες μέρες μέχρι και την Τετάρτη (16/08).

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΑΤΙΑ!!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τις…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, August 6, 2023

Ο καιρός τη Δευτέρα (07/08)

Ηλιοφάνεια αλλά και κάποιες τοπικές νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023. Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Meteo, τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά τμήματα της χώρας και το μεσημέρι και απόγευμα στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα κατά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 34, στη Θεσσαλία από 19 έως 36, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 15 έως 31, στην υπόλοιπη Στερεά από 18 έως 35, στην Πελοπόννησο από 15 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 36, στις Κυκλάδες από 21 έως 33, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλης Κικίλιας: «Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές»

«Έρχεται δύσκολη εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές» επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Open το πρωί της Κυριακής (06/08).

«Από αύριο Δευτέρα θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας», είπε ο υπουργός, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή από όλους, φορείς και πολίτες.