Με απόφαση της στρατιωτικής ηγεσίας F-16 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου, θα μετακινηθούν άμεσα σε άλλες βάσεις, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εξαιτίας της φωτιάς στη Μαγνησία.

Η κίνηση αυτή γίνεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για καθαρά προληπτικούς λόγους, χωρίς – τουλάχιστον προς το παρόν – να απειλείται η αεροπορική βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία, βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Οι φλόγες έφτασαν σε αποθήκη πυρομαχικών, στο οποίο φυλλάσσονται βλήματα που προορίζονταν για τα F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης της Αγχιάλου. Πρόκειται για βόμβες που μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά και γι’ αυτό δεν επιχειρούν ούτε επίγειες ούτε εναέριες δυνάμεις. Η αποθήκη των πυρομαχικών για ευνόητους λόγους δεν βρίσκεται στην αεροπορική βάση, η οποία δεν κινδυνεύει, αλλά κάπου κοντά στις Μικροθήβες.

Οι εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Νέα Αγχίαλο και τις γύρω περιοχές προέρχονταν από βλήματα αέρος – αέρος, αέρος – εδάφους αλλά και από βόμβες.

Τραυματίστηκαν πολίτες από τις εκρήξεις

«Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίαλο» σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο επικεφαλής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας κ. Ηλιόπουλος δήλωσε πως η κατάσταση είναι έκρυθμη, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πολίτες στην Αγχίαλο τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών που έσπασαν.