Τη θλίψη του για τους δύο πιλότους του μοιραίου Καναντέρ που άφησαν την τελευταία τους πνοή στη «μάχη» με τις φλόγες στην Κάρυστο εξέφρασε το πρωί της Τετάρτης (26/7) ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής Κώστας Τσίγκας. «Ήταν κάτι τραγικό» είπε και τόνισε πως ο θάνατός του συγκλόνισε τους πάντες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου σημειώσε: «Θα συνεχίσουμε και να τους θυμόμαστε και να εκτελούμε το καθήκον μας που πρέπει και επιβάλλεται. Ήταν κάτι τραγικό». «Μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε και εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Πολλές περιοχές στο «κόκκινο»

«Για μία ακόμη μέρα αυτή την εβδομάδα βλέπουμε ότι η κατάσταση συναγερμού και ο πολύ υψηλός δείκτης πυρκαγιάς αποτυπώνεται στον χάρτη σε όλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι και στην Κόρινθο και στην Αττική και στην Εύβοια και ένα κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, Φωκίδα και Φθιώτιδα, μαζί με τη Θεσσαλία και ένα κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε υψηλό κίνδυνο και λόγω των θερμοκρασιών αλλά λόγω και του ανέμου» δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Σχολιάζοντας τον χάρτη επικινδυνότητας για τις δασικές φωτιές ο κ. Τσίγκας δήλωσε ότι περνάει και ένα μήνυμα προς τους πολίτες να προσέχουν. «Είχαμε πει έχουμε πει πολλές φορές ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές 60 περίπου τον αριθμό σε καθημερινή βάση όλο αυτό το διάστημα κατά την αντιπυρική περίοδο υπάρχει ένας ανθρώπινος παράγοντας. Πίσω από κάθε πυρκαγιά υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι κατά 95% με 97% που δημιουργεί αυτές τις πυρκαγιές».

Όσον αφορά στα ενεργά μέτωπα υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις και στο Γεννάδι και στην Κέρκυρα στο ημερολόγιο εκεί στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, Κω κοντά στην Κασσιόπη, το οποίο είναι σε ύφεση» εφιστώντας την προσοχή στους ανέμους.