Για άλλη μια νύχτα η χώρα βρίσκεται σε πύρινο κλοιό με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις πυρκαγιές κυρίως σε Ρόδο, Κέρκυρα, αλλά και την Κάρυστο, εκεί όπου η μάχη με τις φλόγες μοιάζει σε πολλές περιπτώσεις άνιση. Συνολικά 53 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική.

Στη Ρόδο, ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει τέλος, το νησί βρίσκεται σε πύρινο κλοιό για 8η μέρα, με τη φωτιά να απειλεί άμεσα τους οικισμούς Μαλώνα και Γεννάδι, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

Η φωτιά νωρίτερα περικύκλωσε τον οικισμό Βάτι, όπου και εκεί απείλησε σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η «Ροδιακή», παρά τις προσπάθειες, έφτασε στο δημοτικό σχολείου του Γενναδίου το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. Διέσχισε, μάλιστα, περίπου 7 χιλιόμετρα από το Βαθύ στο Γεννάδι μέσα σε λιγότερο από μία ώρα. Αργά δε, το βράδυ της Τρίτης (25/7) πέρασε από το Γεννάδι και κατευθύνεται προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή λόγω και των ανέμων.

Ο Σταμάτης Καλαφατάς, τον οποίο γνώρισε το ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο Survivor, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη φωτιά στη Ρόδο. Ο ίδιος μετέφερε κόσμο με το σκάφος του σε ασφαλές σημείο.

«Εμείς με τα φουσκωτά μεταφέραμε όλο το βράδυ γύρω στα 550 με 600 άτομα. Ήταν σαν να ζούσα το έργο του Τιτανικού… Δε θέλω να το ξαναζήσω. Όταν πλησίαζε η βάρκα στη στεριά ορμούσε ο κόσμος πάνω, ποιος θα πρωτομπεί. Έκλαιγαν, ούρλιαζαν, μωρά παιδιά, γυναίκες έγκυες, κυρίες σε μεγαλύτερη ηλικία» είπε αρχικά ο Σταμάτης Καλαφατάς.

Στη συνέχεια, εξομολογήθηκε πως το πλήρωμα των σκαφών καθησύχαζε τους ανθρώπους, που αγωνιούσαν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. «Με υπομονή προσπαθούσαμε να τους καθησυχάσουμε κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά και τους μεταφέραμε στα μεγαλύτερα ημερόπλοια» περιέγραψε ο Σταμάτης Καλαφατάς.

«Όλη η Ρόδος είναι ενωμένη εθελοντικά», σχολίασε στο τέλος της σύνδεσης ο πρώην παίκτης του Survivor.