Για μια προσαγωγή αλλοδαπού που φέρεται να ευθύνεται για τη φωτιά στον Κουβαρά μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στην έκτακτη ενημέρωση που παραχώρησε.

Ενημερώνοντας σχετικά με τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα, ανέφερε: «Από τις 81 πυρκαγιές οι περισστερες αντιμετωπίστηκαν γρήγορα. Υπάρχουν τέσσερις που μαίνονται.

Στον Νέο Κουβαρά: «Βελτιωμένη η κατάσταση. Επιχειρούν 210 πυροσβέστες, 68 οχήματα, από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 20 άτομα πεζοπόρο και το Λιμενικό 4 φουσκωτά που περιπολούν στην Παλαιά Φώκαια. Μεγάλος ο αριθμός των εθελοντών. Ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Αστυνομία.

Η Περιφέρεια έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφορών. Η φωτιά κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε 2 ώρες. Έγινε απειλητική και εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους για την προληπτική απομάκρυνσή τους. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους. Έχει πραγματοποιηθεί προασγωγή ενός αλλοδαπού για την πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά».

Για το Λουτράκι, ο Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε πως «Εκδόθηκαν τρία μηνύματα για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους. Στην περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες αλλά και 8 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων 2 από το ΓΕΕΘΑ. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα πεζοπόρο τμήματα.

Τέλος, στα Δερβενοχώρια, επιχειρούν 84 πυροσβέστες αλλά και 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.