Κλειστό λόγω χρεών είναι φέτος το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό Δράμας, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Το γεγονός ότι το χιονοδρομικό φέτος δεν λειτουργεί φέρνει πονοκέφαλο στους επιχειρηματίες και οικονομικό μαρασμό στις τουριστικές επιχειρήσεις των γύρω ορεινών οικισμών, όπου η κίνηση κατρακύλησε έως και 70% σε σχέση με πέρυσι.

Το στολίδι της Δράμας, καθώς το κέντρο συγκαταλέγεται στα τρία καλύτερα της Ελλάδας, ξέμεινε από ρευστό, αφού η εταιρεία «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού ΑΕ ΟΤΑ», που έχει την ευθύνη λειτουργίας του από το 2002, και οι δήμοι Προσοτσάνης και Νευροκοπίου, καθώς και η νομαρχία, που είναι βασικοί μέτοχοί της, κατάφεραν να το χρεώσουν με περίπου 600.000 ευρώ.

Το 2000 ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού και το 2002 άρχισε η λειτουργία του με αρχικό κεφάλαιο 1.500.000 ευρώ, το οποίο δεν αυξήθηκε στη συνέχεια. Αντιθέτως, οι εκάστοτε δήμαρχοι και νομάρχες χρησιμοποίησαν το κέντρο για ψηφοθηρικούς σκοπούς, διορίζοντας κατά δεκάδες ημετέρους με παχυλούς μισθούς.

Επόμενο ήταν το αρχικό κεφάλαιο να στερέψει και σήμερα η εταιρεία να χρωστά στο ΙΚΑ, στην εφορία και στους προμηθευτές της περίπου 500.000 ευρώ και στους 70 εργαζόμενους άλλα 100.000 ευρώ.
Τα έσοδα του χιονοδρομικού προέρχονται μόνο από τα εισιτήρια των επισκεπτών στα λιφτ, ενώ οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για ενοίκιο.

Πηγή: makthes.gr