Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε νεαρός οδηγός που κινούνταν το πρωί της Τρίτης (20/6) στον επαρχιακό δρόμο Αταλάντης – Λιβανατών κοντά στο νεκροταφείο της Αταλάντης, όταν πετάχτηκαν μπροστά του αγριογούρουνα. Το ΙΧΕ που οδηγούσε χτύπησε ένα τεράστιο αρσενικό αγριογούρουνο, με αποτέλεσμα την εκτροπή του από το οδόστρωμα!

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Αν και προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές, το ευτύχημα είναι ότι ο νεαρός οδηγός δεν τραυματίστηκε. Σοκαρισμένος δέχθηκε βοήθεια από κατοίκους που άκουσαν το δυνατό θόρυβο και έτρεξαν να δουν τι συνέβη. Το νέο τροχαίο σημειώθηκε μόλις 300 μέτρα από τα τελευταία σπίτια και σε σημείο με ελιές.

Δυστυχώς ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων στην περιοχή της Αταλάντης έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πλέον τα συγκεκριμένα ζώα σε όλον τον κάμπο αναζητώντας την τροφή τους και προκαλώντας εκτός από ζημιές στις καλλιέργειες και τροχαία ατυχήματα.

Όπως περιγράφουν στο LamiaReport οι κάτοικοι, τα συγκεκριμένα τετράποδα έχουν γίνει «ο φόβος και ο τρόμος όλων», καθώς περιφέρονται ακόμη και την ημέρα σε χώρους όπου πραγματοποιούνται αγροτικές εργασίες, ενώ αποτελούν μεγάλο κίνδυνο και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.