Επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της μαζικής πορείας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Στο τέλος της πορείας υπήρξαν συμπλοκές με μολότοφ και χημικά μπροστά από τη Μεγάλη Βρετάνια, αλλά και «κυνηγητό» στα στενά πέριξ του Συντάγματος.

Η πορεία έσπασε σε τρία κομμάτια τα οποία οι δυνάμεις των ΜΑΤ ακολούθησαν κατά πόδας.

Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ομάδα αγνώστων είχε επιτεθεί στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν στην «ουρά» της πορείας. Προσπάθησαν να σκίσουν το πανό τους, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν κάποιοι κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ είχε μετά το περιστατικό διακριτική συνοδεία των ΜΑΤ.

Επεισόδια και προσαγωγές σε δεύτερο χρόνο

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα διαδηλωτών εγκλωβίστηκε σε Στοά επί της Πανεπιστημίου. Έπειτα από ένταση η Αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές και στη συνέχεια οπισθοχώρησε.

Με την έξοδο των προσαχθέντων από την Στοά υπήρξε νέα ένταση, με πετροπόλεμο, χημικά και κρότου λάμψης. Οι Αστυνομικοί φυγάδευσαν τους προσαχθέντες από την οδό Αμερικής προς την Ακαδημίας, ενώ στη συνέχεια απώθησαν τους εναπομείναντες διαδηλωτές μέχρι τα Προπύλαια με χρήση χημικών.

Η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στο κέντρο της Αθήνας ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα.