Στην ανάκληση της ιθαγένειας 39χρονου με καταγωγή από τη Ρωσία, έχει προχωρήσει εδώ και λίγα 24ωρα το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα, είχε αποκτήσει ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, εντολή για την έρευνα έδωσε η ΕΥΠ με αφορμή την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, «Μαρίας Τσάλλα», που ζούσε στο Παγκράτι επίσης με πλαστή ελληνική ταυτότητα αλλά και μετά από έρευνα της αντιτρομοκρατικής της Αυστρίας σε διαμέρισμα του 39χρονου στη Βιέννη.

Ο 39χρονος φέρεται να έχει μπει στο «μάτι» των ελληνικών Αρχών, από το 2021, όταν επισκέφθηκε το Α/Τ Γλυφάδας για την ανανέωση του διαβατηρίου της κόρης του. Τότε οι Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε βάρος του υπήρχε καταχωρισμένο μέτρο διακριτικής επιτήρησης για λόγους εθνικής ασφαλείας από τις αυστριακές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνες στο σπίτι στη Βιέννη, εντοπίστηκαν συσκευές παρακολούθησης, ενώ οι αυστριακές Αρχές, αναφέρουν ότι «ταυτοποίησαν Ρώσο κατάσκοπο».