Σοκάρει ο θάνατος νεαρής εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία περίμενε για ώρες το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι συγγενείς της αναφέρουν ότι η 19χρονη έφυγε από το σπίτι ζωντανή. «Ανέπνεε όταν μπήκε στο ασθενοφόρο» ανέφεραν.

Η γυναίκα που ήταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της αισθάνθηκε ξαφνικά αδιαθεσία και ειδοποίησε το σύζυγό της που με τη σειρά του κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς δεν διέθεταν αυτοκίνητο. « Έκαναν δεκάδες τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ αλλά δεν ερχόταν» καταγγέλλουν οι συγγενείς.

Από το κέντρο υγείας Νέας Μάκρης υποστηρίζουν ότι η κοπέλα όταν έφτασε ήταν ήδη νεκρή. Το ασθενοφόρο όντως την παρέλαβε στις 13:38 με τους διασώστες να τη διασωληνώνουν στον δρόμο προς το κέντρο υγείας χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αναμένεται να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών, τόσο στη Νέα Μάκρη, όσο και στην Κω.

Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.