Το «φως» της δημοσιότητας βλέπει μια συγκλονιστική ιστορία ενός άνδρα από τον Τύρναβο που ψάχνει την αδερφή του εδώ και 60 χρόνια. Όπως αναφέρει τους είπαν ότι πέθανε σε νοσοκομείο της Αθήνας το 1963 όπου και νοσηλευόταν αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι ζει και πως ήταν θύμα κάποιας παράνομης πράξης ή υιοθεσίας.

Ο αδερφός της γυναίκας μέσα από την κάμερα του TirnavosPress διηγείται την ιστορία της περίεργης εξαφάνισης της Ιωάννας από νοσοκομείο των Αθηνών λέγοντας ότι η περιπέτεια είναι αρκετά μεγάλη. Όπως εξηγεί αν και μερικές φορές εγκαταλείπει τον αγώνα για να βρει την αλήθεια, δεν παύει να πιστεύει πως η αδερφή του ζει. Μάλιστα ελπίζει όπως λέει ότι και εκείνη ψάχνει να τον βρει.

«Ήταν σαν άγγελος με ξανθά πλούσια μαλλιά και γαλανά ματιά»

Ο Κώστας Φούντας μίλησε για την θλίψη της μητέρας του, την διαδικασία που ακολούθησε, τα στοιχεία που τον κάνουν να πιστεύει ότι η αδελφή του ζει και κάτι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Αποκάλυψε δε ότι σύμφωνα με όσα έλεγε η μητέρα του και συγγενείς η Ιωάννα ήταν σαν άγγελος με ξανθά πλούσια μαλλιά και γαλανά ματιά.

«Ήταν ιδιαίτερα όμορφη σύμφωνα με τις διηγήσεις των ανθρώπων της οικογένειας και των οικογενειακών φίλων και αυτός ήταν ίσως ο λόγος που κάποιος ή κάποιοι επέλεξαν να την κλέψουν ή να την εξαφανίσουν είτε για υιοθεσία ή για κάτι άλλο παράνομο» σημείωσε.

Όπως αναφέρει ο κύριος Κώστας ελπίζει πως μέσα από την κοινοποίηση της ιστορίας θα καταφέρει να εντοπίσει κάποιο στοιχείο ή ακόμη και κάποια φωτογραφία της Ιωάννας.

Ήταν Μάρτιος του 1963 όταν η μικρή Ιωάννα που ήταν μόλις 3,5 ετών μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και νοσηλεύτηκε για 5 ημέρες. Οι γονείς της αδυνατούσαν να συνεχίσουν την θεραπεία της μικρής Ιωάννας και τότε ένας οικογενειακός φίλος ανέλαβε να τη μεταφέρει σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Εκεί το κορίτσι νοσηλεύτηκε ως τον Αύγουστο του 1963 χωρίς οι γονείς να ενημερώνονται από κανέναν για την πορεία της υγείας της. Όταν άρχισαν να αναζητούν το παιδί τους έμαθαν από τον οικογενειακό φίλο, ότι το παιδί τους έχει πεθάνει.

Μετά από χρόνια ο αδερφός της Ιωάννας, έμαθε τις λεπτομέρειες της ιστορίας και αρχίζει να ψάχνει τη χαμένη του αδερφή. Μέσω της έρευνάς του ανακάλυψε ότι η μικρή Ιωάννα έχει πάρει εξιτήριο από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας στις 17 Αυγούστου 1963, ότι την παρέλαβε κάποιος άγνωστος για την οικογένεια, κάτοικος Αθηνών ενώ τρεις ημέρες μετά είχε βεβαιωθεί ο θάνατός της.

Η πιο περίεργη ανακάλυψη όμως ήταν ότι η κηδεία της είχε γίνει στην Αθήνα δημόσια δαπάνη.