Διάλειμμα για διαφημίσεις κατά το ημίχρονο ενός αγώνα σημαίνει ένα πράγμα: ανεφοδιασμός αναψυκτικών και σνακ και φυσικά σχολιασμός με τους κολλητούς για τα τεκταινόμενα.

Αυτά θεωρούσα και εγώ ότι θα κάνω το βράδυ που παρακολουθούσα το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, αλλά οι άνθρωποι της Hellas Direct είχαν άλλα σχέδια για μένα. Σηκώνομαι που λέτε από τον καναπέ και πριν κάνω δυο βήματα, ακούγεται μία ξεσηκωτική ροκ μουσική, λέω “όπα τι γίνεται εδώ, το κάναμε superball και κάλεσαν κάποιον να παίξει κατά το ημίχρονο;”

Γυρνάω και αντί για τους Maneskin βλέπω ένα διαφημιστικό σποτ. Λίγο η ροκ μουσική, λίγο ο τρόπος με τον οποίο μετέδιδε το μήνυμα ο εκφωνητής, αλλά και το γρήγορο και κάπως αινιγματικό μοντάζ μου κέντρισε το ενδιαφέρον και με έβαλε σε μία διαδικασία να αναρωτηθώ, να ψάξω αλλά και να την ξαναδώ!

Το σποτ ξεκινά με ένα απλό μήνυμα: “πώς αλλάζεις την ασφάλεια για τα καλά;“. Ε αυτό που ακολουθεί είναι μία αντισυμβατική διαφήμιση με ένα μοντάζ γρήγορων, μη αναμενόμενων εικόνων, που φανερώνουν κάποιον που περιγράφει με εξαιρετικό πάθος αυτό με το οποίο ασχολείται.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά του διαφημιστικού (μοντάζ, μουσική κτλ) είναι αυτό το πάθος αλλά και η ειλικρίνεια που διακατέχει το σποτ, που το κάνει να ξεχωρίζει. Ειλικρίνεια και διαφήμιση; Και όμως, αφού, πέρα από την περίληψη της ιστορίας της Hellas Direct, με τις επιτυχίες της και όσα επιδιώκει για τους ασφαλισμένους της, η εταιρεία δε φοβάται να παραδεχτεί και τις όποιες αστοχίες της. Η αυτοκριτική και ο αυτοσαρκασμός που επιδεικνύει είναι πραγματικά αναζωογονητικός.

Και αν για μένα το συγκεκριμένο διαφημιστικό ήταν έκπληξη, το ίδιο δε συνέβη και για τους 500.000 ασφαλισμένους της Hellas Direct. Ένας εκ των οποίων είναι και το φιλαράκι μου που του μίλησα εκείνη τη στιγμή για τη διαφήμιση, εκφράζοντας την έκπληξή μου, για να μου απαντήσει: “τώρα θα τη μάθεις την Hellas Direct; είναι χαρακτηριστικό το χιούμορ τους, μία ματιά να ρίξεις στο blog τους και θα καταλάβεις”.

Και αυτό έκανα… μπήκα απευθείας στο site τους και αναγνώρισα το πάθος, το χιούμορ, την ειλικρίνεια και την απλότητα που παρατήρησα και στο διαφημιστικό τους. Απ’ ότι φαίνεται εδώ και 10 χρόνια η Hellas Direct αγωνίζεται για γρήγορες και εύκολες διαδικασίες που κάνουν την ασφάλεια αυτοκινήτου προσιτή σε όλους και τους δρόμους ασφαλέστερους.

Οπότε, ναι, η Hellas Direct είναι ασφαλιστική. Και αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά και δηλώνει “here for good”.

Ανακαλύψτε το και μόνοι σας:

Κάτι τελευταίο: αν το διαβάζουν αυτό οι άνθρωποι της Hellas Direct μπορούν παρακαλώ να με βοηθήσουν με την παρουσίαση που έχω την επόμενη εβδομάδα στη δουλειά; Επίσης, θέλω το τραγούδι του βίντεο να το προσθέσω στην playlist του γυμναστηρίου.