Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο γυναικών προσφύγων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, από δύσβατη τοποθεσία, στην ευρύτερη περιοχή της Κάπης στη Λέσβο.

Άλλα 9 άτομα είχαν εντοπιστεί χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά οι δύο γυναίκες δεν κατάφεραν  να απεγκλωβιστούν από την βραχώδη ακτή.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ stonisi.gr οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τις δύο γυναίκες από τα βράχια και με το πρώτο φως της ημέρας τις μετέφεραν με φορείο  σε ψηλότερο σημείο όπου τις παρέλαβε ελικόπτερο και τις μετέφερε στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης που τις περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τις οδηγήσει στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «για τους 11 νεοεισερχόμενους θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες πρώτης υποδοχής και υποβολής αιτημάτων για παροχή διεθνούς προστασίας».

Τις έρευνες και τη διάσωση συνέδραμαν, πτητικό μέσο της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.