Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στη τηλεόραση OPEN TV με τους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα και συζήτησαν  για την πολιτική επικαιρότητα.

Αναφέρθηκε στην πρόταση του Πρωθυπουργού για επίσημη κοστολόγηση των προγραμμάτων όλων των κομμάτων. Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτόν τον λόγο η Νέα Δημοκρατία προσκαλεί και προκαλεί τα κόμματα  να συμφωνήσουν  σε δυο πράγματα: 

  • Πρώτον, να στείλουν άμεσα όλα τα κόμματα τα οικονομικά τους προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς: το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Η Ν.Δ.  έχει  ήδη κοστολογήσει το δικό της οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δισ. ευρώ σωρευτικά στην τετραετία με στοιχεία του Γ.Λ.Κ. υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής. 
  • Δεύτερον, να υπερψηφίσουν  στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα. Θα ανταποκριθούν;
  • Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία είναι λεπτομερώς κοστολογημένο και είναι ένα πρόγραμμα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, που θα φέρει αυξήσεις μισθών, ακόμα περισσότερες και ακόμα καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους.

Επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός στο debate δεν έκανε  τίποτα περισσότερο από το να αναφέρει επί λέξει τον τίτλο του περιοδικού Economist που, σε αντίθεση με όσα λέει ο κ. Τσίπρας, κατατάσσει την Ελλάδα στη φετινή έκδοση τού «Δείκτη Δημοκρατίας», 9 θέσεις ψηλότερα σε ετήσια βάση και 14 θέσεις ψηλότερα από το 2018. O τίτλος του άρθρου είναι: Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντική βελτίωση παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. (Greece: a big improver despite the spyware scandal). Η αναφορά ήταν σαφής, όσο και αν προσπαθεί να τη διαστρεβλώσει ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης στην οποία -σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα- η Νέα Δημοκρατία  έχει  απόλυτη εμπιστοσύνη. 

 Η Κυβέρνηση κινήθηκε θεσμικά από την πρώτη στιγμή:             

1. Ο Γενικός Γραμματέας ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε. Αντικαταστάθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ. 

2. Όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που προβλέπονται στο πλαίσιο της ολομέλειας και της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας διαφάνειας -μάλιστα μετείχε και η ίδια η κα Ράπτη στην εξεταστική- τηρήθηκαν στο ακέραιο. 

3. Η ΕΥΠ θωρακίστηκε θεσμικά επαναφέροντας το δεύτερο εισαγγελέα και προσθέτοντας τον Πρόεδρο της Βουλής  για πολιτικά πρόσωπα.

4. Η Δικαιοσύνη έχει ήδη προχωρήσει και είναι εκείνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και όχι η αντιπολίτευση.

5. Η ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία σημαντική για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία  προχώρησε  σε όλα εκείνα τα μέτρα,  που θα συμβάλλουν,  ώστε να συνεχίσει να  επιτελεί τον κρίσιμο εθνικό της ρόλο, στους σημερινούς πολύ ταραγμένους καιρούς.

facebook.com