Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel με την Ζήνα Κουτσελίνη. 

Συζήτησαν για την πολιτική της διαδρομή. 

Μίλησαν  για  τις ευεργετικές διατάξεις  του  νέου  νόμου 4958/2022, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τον οποίο εισηγήθηκα στη Βουλή.

Ο νέος νόμος:

  • Αυξάνει το όριο ηλικίας στα 54 έτη. 
  • Επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν.
  • Καταργεί την απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.
  • Επιτρέπει στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.
  • Διασφαλίζει τη δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  • Διασφαλίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.

Αναφέρθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-2027.

Παρουσίασε  το παραμυθάκι «Η Κίκο και το χέρι»   της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε», σε κώδικα γραφής Braille  για  τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

🔹Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» @staralithies στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel @starchanneltv με την Ζήνα Κουτσελίνη @zina_koutselini. 🔹Συζητήσαμε για την πολιτική μου διαδρομή. 🔹Μιλήσαμε για τις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου 4958/2022, που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τον οποίο εισηγήθηκα στη Βουλή.🔹Ο νέος νόμος:◾️ Αυξάνει το όριο ηλικίας στα 54 έτη. ◾️ Επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες να διατηρήσουν τα ωάριά τους και να κάνουν χρήση αυτών, όποτε το επιθυμήσουν. ◾️Καταργεί την απαιτούμενη συναίνεση του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί. ◾️Επιτρέπει στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου ή συντρόφου.◾️ Διασφαλίζει τη δυνατότητα ατόμων, που πάσχουν από HIV, να υποβληθούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. ◾️Διασφαλίζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ατόμων εξασφαλίζοντας την ομαλή ανάπτυξη του φύλου τους και της προσωπικότητάς τους.🔹Αναφέρθηκα στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση 2022-2027.🔹Παρουσίασα το παραμυθάκι «Η Κίκο και το χέρι» της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε», σε κώδικα γραφής Braille για τα παιδιά με προβλήματα όρασης.#ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #ΕθνικόΣχέδιοΔράσης #Bullying #σχολικόςεκφοβισμός @staralithies @starchanneltv @zina_koutselini

Posted by Elena Rapti on Friday, May 12, 2023