Πλήθος κόσμου συνεχίζει να σχηματίζει καθημερινά ουρές έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσει εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» που έχει έρθει από το Άγιο Όρος. Έτσι λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των πιστών αποφασίστηκε το προσκύνημα να παραταθεί έως τις 17 Μαΐου.

Άτομα κάθε ηλικίας, στέκονται ακούραστα μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα περάσουν μέσα στην εκκλησία και να καταλήξουν μπροστά στην πάνσεπτη εικόνα της Παναγίας, «Άξιον Εστί».

Η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και έγινε σύμβολο της Ορθοδοξίας. Προστάτιδα 20 Μονών στο Περιβόλι της Παναγιάς, αγιογραφημένη τα χρόνια της εικονομαχίας στην Κωνσταντινούπολη, με τον ύμνο που τη συνοδεύει να προκαλεί διαχρονικά κατάνυξη.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (15/5) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος ζήτησε επίσημα την παράταση του προσκυνήματος της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, βλέποντας τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από χιλιάδες πιστούς.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνεδρίασε το βράδυ του Σαββάτου και έλαβε απόφαση για να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στην παραμονή της θαυματουργής εικόνας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε 10 λεπτά μπαίνουν στη Μητρόπολη 30 άτομα, με την αναμονή για ορισμένους να ξεπερνάει ακόμα και τα 40 λεπτά.