Άστατος παραμένει ο καιρός και σήμερα, Τετάρτη (10/5). Στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη το κύριο χαρακτηριστικό σήμερα για την Αττική θα είναι ο βοριάς που θα φτάσει ακόμη και τα 6 μποφόρ ενώ κυρίως το μεσημέρι περιμένουμε κάποιες βροχές στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και ο άστατος καιρός θα επιμένει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Το Σαββατοκύριακο όμως όπως τόνισε αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές έως τις απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια και το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Nεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή όμβρους και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11/5

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/5

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Τοπικά περιοσμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/5

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/5

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/5

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδικά ασθενείς μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα περαιτέρω άνοδο.