Με συννεφιά και λιγότερες, ασθενείς, τοπικές βροχές θα ξεκινήσει η Τετάρτη στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αλλά και το βορειοδυτικό και βορειοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αραιή συννεφιά, πιο πυκνή στη βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.

Από το μεσημέρι και αργότερα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της χώρας και νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί στη Θράκη και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τα ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται μπόρες, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.

Τις νυχτερινές ώρες ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα εκεί όπου η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή και αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά από τις πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα γίνονται μεγαλύτερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένονται το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει συννεφιά, με πιθανότητα τη νύχτα για ασθενείς τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη θα υπάρχει συννεφιά από το πρωί. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί πολύ στα δυτικά και τα σύννεφα θα γίνουν λιγότερα στα κεντρικά και τα βόρεια. Βροχές, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες, αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά και πρόσκαιρες βροχές σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου.