Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στην Πυροσβεστική. Ενώ η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης τέθηκε υπό έλεγχο, υπάρχει κίνδυνος για κατάρρευση του οικήματος και οι φλόγες επεκτάθηκαν σε εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα του.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7:00 και περίπου στις 11:00 επεκτάθηκε και στην οροφή ενός διπλανού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται ένα μεξικάνικο εστιατόριο.

Για την κατάσβεσή επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα καθώς και 1 βραχιονοφόρο όχημα αλλά και 1 κλιμακοφόρο όχημα.

Κάτω από το φλεγόμενο κτήριο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ και η εκπομπή «Newsroom» με την Σταυρούλα Χριστοφιλέα υπάρχει ξενοδοχείο και σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που διέμεναν σε αυτό, από το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις τους ζήτησαν να το εκκενώσουν και να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και πέφτουν κομμάτια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της σαθρότητας και της παλαιότητας του οικοδομήματος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν το πρόβλημα των καταρρεύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η οροφή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου πήρε αμέσως φωτιά καθώς στηριζόταν σε ξύλινα δοκάρια και κάηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Παράλληλα, λόγω του θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, οι φλόγες επεκτάθηκαν -σε μικρή έκταση- και στην οροφή μεξικάνικου εστιατορίου που βρισκόταν δίπλα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν «ανεπαίσθητες».

«Το κτίριο του εστιατορίου συνόρευε, η επιχείρηση δεν έχει πρόβλημα, είναι λειτουργική», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι λόγω και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός, τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας όταν πάρουν φωτιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων.

Tα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbeast