Ο Πατέρας Χαράλαμπος Κοπανάκης, με αφορμή τον εορτασμό της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, μίλησε στο Κυριακάτικο κήρυγμά του στην Κρήτη για τις σεξεργάτριες. Ο ίδιος χρησιμοποίησε την παραβολή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας για να εξηγήσει το επάγγελμα των εργατριών του σεξ.

Ο κ. Κοπανάκης αναφέρθηκε στο έργο της Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας, η οποία εργαζόταν στον χώρο της πορνείας. Ωστόσο, ο ίδιος μίλησε στο ακροατήριό του, λέγοντας πως ο όρος «πορνεία» είναι υποτιμητικός και στιγματίζει αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αρχαιότατο επάγγελμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ένα προϊόν κρίνεται από την αγοραστική του δύναμη, και όπως φαίνεται το συγκεκριμένο προϊόν είχε αγοραστική δύναμη και τότε και τώρα και στους αιώνες των αιώνων».

Ο πατέρας Χαράλαμπος Κοπανάκης ανέφερε πως «οι άντρες είμαστε κατά 90% οι καταναλωτές του πορνό. Πώς γίνεται να είναι οι άντρες οι πελάτες και εμείς να τις λιθοβολούμε, αυτό ψάξτε το στο Ευαγγέλιο, αυτή τη σχιζοφρένεια».

«Η επιστήμη και η κοινωνία, πλέον, ονομάζει αυτούς τους ανθρώπους ‘’σεξεργάτες ή σεξεργάτριες’’, διότι πρόκειται για εργασία. Τέτοια ήταν η Αγία που σήμερα γιορτάζουμε».

Μιλώντας για την Οσία Μαρία, ο πατέρας Κοπανάκης ανέφερε πως «με όσο πάθος και όση δύναμη και επαναστατικότητα είχε διαθέσει για είναι σεξεργάτρια, αυτό το ίδιο πάθος και η ίδια επαναστατικότητα και δύναμη διέθεσε για να γίνει μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες ασκήτριες του Χριστιανισμού».