Μπορεί το ελεύθερο κάμπινγκ από το νόμο να μην επιτρέπεται αλλά για τους λάτρεις του γυμνού –που το μαγιό απλά είναι ένα ρούχο γα να πάμε στην παραλία- δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθετική απαγόρευση. Βέβαια, όσοι κάνουν γυμνισμό θα γνωρίζουν ότι πολλές από τις παραλίες που ήταν παραδοσιακά γυμνιστών μετατρέπονται σιγά σιγά σε μεικτές με κάποιες από αυτές να καταλαμβάνονται από μαγιοφορεμένους…

Οι παραλίες αυτές συνηθίζεται να μην είναι οργανωμένες και εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες η πλειοψηφία αυτών απαιτεί περπάτημα, αναρρίχηση, 4Χ4, εντουρομηχανάκια και τα λοιπά εξτρίμ σπορ… Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται ο θέλων τις ανέσεις μου, η οικογένεια με τη γιαγιά και λοιποί τραντισιονέλ λουόμενοι.

Ακολουθεί μια λίστα ανά την Ελλάδα που μπορείτε να βρείτε παραλίες για να κάνετε ελεύθερα και τσίτσιδοι το μπάνιο σας!

Χιλιαδού, Εύβοια
Η Χιλιαδού είναι μία από τις πιο γνωστές και συγκεκριμένα βόρεια της παραλίας όπου δημιουργείται ένας κολπίσκος που γίνεται λίγο πριβέ και γλιτώνει από τα αδιάκριτα βλέμματα… Μην ξεχάσετε να πάτε στη σπηλιά, 100 μέτρα βόρεια της παραλίας. Για να φτάσετε θα πάτε μέσω Χαλκίδας και Νέας Αρτάκης με κατεύθυνση προς τα χωριά Στρόπωνες και Λάμαρη.

Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος
Όσοι αγαπάνε τα θαλάσσια σπορ θα πάνε στη Μπανάνα και όσοι το γυμνισμό στη Μικρή Μπανάνα. Κρυστάλλινα νερά , ψιλή άμμος και απομόνωση. Θα την ακούσετε και ως παραλία Σπάρτακο ενώ λειτουργεί και μία μικρή καντίνα για τα απαραίτητα.

Πευκούλια, Λευκάδα (ακριβώς κάτω από τον Άγιο Νικήτα)
Τα Πευκούλια των τιρκουάζ νερών είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας. Το βόρειο μέρος της παραλίας είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία για γυμνισμό στο νησί.

Ρούκουνας, Ανάφη
Αν και οι ταμπέλες το απαγορεύουν, οι γυμνιστές δεν πτοούνται. Είναι άλλωστε μία από τις ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων, με χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά. Η πρόσβαση με τον πρόσφατα κατασκευασμένο δρόμο που συνδέει το Ρούκουνα με τη Χώρα είναι εξαιρετικά εύκολη.

Τσαμπού, Σάμος
Η Μικρή Τσαμπού προφυλαγμένη από ψηλούς βράχους αποτελεί ένα must για τους γυμνιστές-επισκέπτες του νησιού ειδικά τις απογευματινές ώρες. Μεγάλα βότσαλα, πεντακάθαρα νερά και πυκνή βλάστηση συνθέτουν ένα τοπίο που μοιάζει ειδυλλιακό.

Νας, Ικαρία
Μπάνιο με θέα τα απομεινάρια του ναού της Αρτέμιδος, σε μία από τις διασημότερες παραλίες γυμνιστών εν Ελλάδι. Κλειστός κολπίσκος, πλαισιωμένος από επιβλητικά βράχια στις δυο του άκρες, που εκτείνεται μπροστά από τις εκβολές ενός μικρού ποταμού το φαράγγι του οποίου ενδείκνυται για trekking στην ικαριώτικη φύση. Θα πάτε εκεί από τα πολλά αλλά εύκολα σκαλοπάτια. Tip: προμηθευτείτε τα απαραίτητα από το μίνι μάρκετ που βρίσκεται στην κορυφή.

Πλάκα, Νάξος
Χρυσή άμμος, μπλε βαθιά νερά και ηρεμία, ειδικά αν περπατήσετε λίγο μακρυά από το κομμάτι που υπάρχουν οι παραδοσιακοί λουόμενοι. Θα φτάσετε εκεί εύκολα με αμάξι.

Μικρή Ιταλίδα, Κουφονήσια
Με καραβάκι ή με 20λεπτο περπάτημα θα βρείτε τη γνωστή σε όλους Μικρή Ιταλίδα. Χρυσαφένια άμμος, καταγάλανα νερά και πανέμορφη φύση που αξίζει τον κόπο.

Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα
Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης και όχι άδικα είναι η Μυρτίωτισσα. Απότομοι βράχοι, σκεπασμένοι με πεύκα, που καταλήγουν σχεδόν κάθετα σε μια θάλασσα, αφήνοντας μία στενή λωρίδα ανοιχτόχρωμης άμμου να αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τις δεκάδες των επισκεπτών, γυμνιστών και μη, που καταφθάνουν κάθε καλοκαίρι. Θα τη βρείτε δίπλα ακριβώς στη διάσημη Γλυφάδα, αλλά μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε κάτι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο.

Χαλικιάδα, Αγκίστρι
Από τις δημοφιλέστερες καθότι είναι κοντά και είναι και σε νησάκι! Σχετικά δύσκολη η κατάβαση αλλά στο τελείωμα θα βρείτε διάφανα νερά, λευκά βότσαλα και απόκρημνα βράχια, σκεπασμένα με πεύκα. Θα τη βρείτε μετά τη μικρή παραλία που λέγεται Σκληρή και που στη συνέχεια γίνεται χωματόδρομος. Θα σας πάρει γύρω στο ένα τέταρτο.

Άλλες επίσημες παραλίες γυμνιστών: Λιβαδάκι (Σέριφος), Ψαραλυκή (Αντίπαρος), Δελλαβόγιας (Άνδρο), Άγιος Ιωάννης (Πάρος), Γράμματα (Σύρος), Ελιά (Μύκονος), Αυλάκια (Σάμος), Ερεσός (Λέσβος), Βελανιό (Σκόπελος), Τελένδου (Κάλυμνος), Μαγική Παραλία (Κως), Τζανάκι (Αστυπάλαια).