Τις τελευταίες ημέρες, η ανακάλυψη της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρία Τσάλλα» έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη δράση και τη ζωή της στην Ελλάδα. Η ίδια ήταν μόνιμη κάτοικος Παγκρατίου, ενώ διατηρούσε και ένα μαγαζί με πλεκτά είδη στην περιοχή.

Η ίδια έχει ρωσική καταγωγή. Είχε παραμείνει για χρόνια στην Ελλάδα, όπου είχε αποκτήσει φιλίες και γνωστούς στην ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου. Στον ελεύθερό της χρόνο, η «Τσάλλα» ή αλλιώς «Irina A. S.» ασχολούνταν με τη φωτογραφία.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «TLive» της Τατιάνας Στεφανίδου ένας φίλος της, καθηγητής σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών που της δίδασκε ελληνικά, ο ίδιος δεν είχε ιδέα για τη διπλή ζωή της φίλης του. «Ήταν μαθήτρια το φθινόπωρο του ’18, κάθισε για λίγο, συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις», αναφέρει αρχικά ο φίλος της κατασκόπου.

«Νιώθω έκπληξη και σοκ. Σε κανέναν δεν είχε δείξει κάποιο δείγμα. Από την πλευρά μας, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Εγώ είμαι ανοιχτός να δώσω τα τηλέφωνα, τις επικοινωνίες, τα πάντα».

«Δεν μπορώ να κρίνω τις κινήσεις της αστυνομίας. Η ίδια, δε μιλούσε καθόλου ελληνικά. Εγώ της έκανα κάποια λίγα μαθήματα, και μετά συνέχισε με μια άλλη καθηγήτρια και μετά γυροβολούσε. Ερχόταν εδώ καμία φορά, συμμετείχε, της άρεσε γενικότερα. Την ενδιέφερε να αναπτύξει μια κοινωνικότητα».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν είχε σχέσεις με τη Ρωσίδα κατάσκοπο, ο φίλος της απαντά πως «είχα μόνο φιλικές σχέσεις μαζί της». Ο ίδιος, φαίνεται πως δε γνώριζε περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή της, ενώ, όπως αναφέρει «από τον Γενάρη μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί της, ό,τι μάθατε εσείς το μάθαμε και εμείς».