Οι τελευταίες στιγμές των τριών κοριτσιών, των δύο δίδυμων 20χρονων αδελφών και της ξαδέρφη τους, από το Καστράκι Καλαμπάκας, που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών έρχονται στη δημοσιότητα. Τις κινήσεις τους μετά την επιβίβασή τους περιέγραψε ένας από τους επιβάτες που σώθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή Happy Day, ο 28χρονος Νίκος ανέφερε πως θυμάται τα τρία νεαρά κορίτσια να επιβιβάζονται στην αμαξοστοιχεία intercity 62 και να αφήνουν τις βαλίτσες τους, δίπλα του, που υπήρχε ένα κενό.

«Είπαν μεταξύ τους “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι” γιατί δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στο βαγόνι». «Την άλλη μέρα διάβασα για τα κορίτσια και σοκαρίστηκα ακόμη περισσότερο».

Πρόκειται για την Θώμη και την δίδυμη αδερφή της Χρύσα Πλακιά αλλά και την ξαδέρφη τους Αναστασία Πλακιά που βρήκαν τραγικό θάνατο στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Οι γονείς τους που βρέθηκαν στην Λάρισα αναγνώρισαν τις σορούς των παιδιών τους όπου και έλαβαν χώρα σκηνές αρχαίας τραγωδίας.