Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες διάσωσης τυχόν εγκλωβισμένων στο σημείο που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη και μέχρι στιγμής είναι δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς, καθώς ενδέχεται να αγγίξουν τους 70.

Ο εθελοντής διασώστης Θέμης Παπαδημητρίου της λέσχης ειδικών δυνάμεων Μαγνησίας μίλησε στο Star και τόνισε πως «δυστυχώς ο μήνας δεν ξεκίνησε καλά. Είμαστε από τις 2 τα ξημερώματα στο σημείο της τραγωδίας. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις. Υπήρχε σε εξέλιξη φωτιά στα μπροστινά βαγόνια. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη, απανθρακωμένα πτώματα. Εύχομαι να βγω ψεύτης και να μην ξεπεράσουμε τον υπάρχοντα αριθμό. Με μεγάλη επιφύλαξη εγώ υπολογίζω γύρω στα 70 άτομα».

Παράλληλα, είπε ότι «αρκετοί από αυτούς που έχουμε ανασύρει είναι νέοι και κάποια μικρά παιδιά» και πρόσθεσε πως «βρήκαμε ανθρώπινο μέλος από κάποιο μικρό κοριτσάκι».

«Είναι πραγματικά τρομακτικό»

Ο διευθυντής ορθοπεδικής Γ.Ν. Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, μίλησε στο OPEN και ανέφερε ότι η πλειοψηφία των τραυματιών είναι φοιτητές, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και παιδιά.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «μιλάμε για φοιτητές. Αυτό είναι που είναι και το πραγματικά τρομακτικό. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία οι περισσότεροι ασθενείς που διακομίζονταν στο νοσοκομείο ήταν φοιτητές με ηλικιακό εύρος από 20 έως 25 χρονών. Έτσι είναι σχεδόν όλοι οι νοσηλευόμενοι».

«Μας φέρνουν συνέχεια παιδιά», πρόσθεσε στη συνέχεια και ανέφερε πως η κατάσταση είναι τραγική, ειδικά όταν οικογένειες θα πρέπει να αναγνωρίσουν τους νεκρούς τους.