Η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας των Γιατρών του Κόσμου αναχωρεί αύριο, Τρίτη 21/02 από την Αθήνα για την Τουρκία και τη Συρία, με σκοπό την υποστήριξη του προσωπικού επέμβασης που βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού.

Το ελληνικό τμήμα των Γιατρών του Κόσμου απευθύνει έκκληση για χρηματική ενίσχυση. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η χρηματική ενίσχυση που θα λάβει η οργάνωση, θα έχει ως σκοπό την κάλυψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και αναλώσιμων, αλλά και την κάλυψη παροχής υπηρεσιών για τον πληττόμενο πληθυσμό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους, οι «Γιατροί του Κόσμου» εργάζονται ήδη εδώ και αρκετά χρόνια στην περιοχή, υποστηρίζοντας ενεργά την τοπική αρχή να εγγυηθεί την πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σε 14 κέντρα υγείας και κινητές κλινικές που καλύπτουν πληθυσμό περίπου 900.000 ατόμων στη βορειοανατολική Συρία. Παράλληλα, παρέχουν απευθείας υπηρεσίες υγείας στα βορειοδυτικά της χώρας σε 12 κέντρα υγείας, βοηθώντας πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα.

Δωρεές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας mdmgreece.gr