Γιορτή στήνει σήμερα Τσικνοπέμπτη ο δήμος Αθηναίων και ήδη έχουν αρχίσει τα ψησίματα στην πλατεία, ενώ αργότερα αναμένεται και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης. Η γιορτή θα γίνει στη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα καλωσορίσει το κοινό στις 11:30 στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ στις 12:30 τη μουσική σκυτάλη θα πάρει ο τραγουδοποιός Παντελής Αμπαζής και το συγκρότημα «Ανωτάτη Ζαμπετική».

Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ με τη συνοδεία κρουστών, θα προσθέσει το στοιχείο της παράδοσης στους εορτασμούς της ημέρας, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς και αναπαριστώντας το θρακιώτικο δρώμενο του «Μπέη» με αφετηρία την Πλατεία Κοτζιά.

Η αποκριάτικη διαδρομή θα κατέβει την οδό Αθηνάς, από τη Βαρβάκειο θα περάσει στην Αιόλου και θα καταλήξει στην Πλατεία Μοναστηρακίου, η οποία στη συνέχεια θα πλημμυρίσει από τις μελωδίες του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων στις 14:00 για μία μοναδική συναυλία.

Εν τω μεταξύ στη Βαρβάκειο η κίνηση, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τους καταναλωτές να αγοράζουν τα κρέατα που θέλουν να ψήσουν για να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη.