Σταμάτησε η αποχή των κρατουμένων

Η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματά τους


ΕΛΛΑΔΑ
19:02
19/12/2010
Σταμάτησε η αποχή των κρατουμένων
1
loading

Ανεστάλη η αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο, όπως και η απεργία πείνας, μετά τη δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων για εξάλειψη των πειθαρχικών ποινών τους.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κρατουμένων αναφέρει:

«Πάνω από 9.000 κρατούμενοι και κρατούμενες σε όλη την Ελλάδα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις πιέσεις που δεχτήκαμε, αγωνιστήκαμε για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Νιώσαμε την πείνα, αλλά αυτή δεν είναι τίποτα μπροστά στους καθημερινούς εξευτελισμούς και τη στέρηση της ελευθερίας μας». Και καταλήγει: «Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας, περιμένοντας από την κυβέρνηση να κάνει πράξη τις δημόσιες δεσμεύσεις της».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της Ποινικής Δίκης, με την οποία δίνεται χάρη στις πειθαρχικές ποινές των κρατουμένων. Αναλυτικότερα, η τροπολογία που κατατέθηκε προβλέπει την εφάπαξ διαγραφή των πειθαρχικών ποινών που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα στους κρατούμενους.

Μέχρι δηλαδή την ψήφιση του νόμου και τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως όλες οι πειθαρχικές ποινές διαγράφονται και παράλληλα δεν θα λαμβάνονται υπ' όψιν για τη χορήγηση των αδειών, την εφαρμογή του θεσμού της υπό όρους απόλυσης, καθώς και τη χορήγηση άλλων ευεργετικών μέτρων.

Η τροπολογία εξαιρεί από τα εν λόγω ευεργετήματα τα βαριά πειθαρχικά που αφορούν δωροδοκία υπαλλήλου, άσκηση βίας κατά μελών του προσωπικού, απόδραση και εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές.

Η τροπολογία, στην πράξη, επιφέρει τη διαγραφή των πειθαρχικών ποινών με συνέπεια να μπορούν να αποφυλακιστούν εκατοντάδες κρατούμενοι, καθώς είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση του θεσμού της υπό όρων απόλυσης, ενώ συγχρόνως θα επιτρέψει και σε άλλους κρατούμενους να λαμβάνουν άδειες και να κάνουν ευεργετικά ημερομίσθια.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Logic

    να τους βάλετε να κάνουν κοινωνική εργασία όπως κάνουν και στην Αμερική και αλλού... μην τους ταϊζουμε τσάμπα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει