Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Λάρισας και του Βόλου μετά από τα δεκάδες περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ την παραμονή, αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά με πολλούς απ’ αυτούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, οι κλήσεις προς το ΕΚΑΒ ήταν πάρα πολλές για να παραλάβουν νέους, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση μέθης και χρειάζονταν τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.net τα πληρώματα των ασθενοφόρων στις δύο πόλεις δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να μεταβαίνουν σε περιστατικά μέθης που αφορούσαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία, νεαρά άτομα. Επιπλέον, σημειώνει πως στον Βόλο το «φαινόμενο» είχε μεγαλύτερη έκταση από ότι στην Λάρισα με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να παίρνει… φωτιά από τις κλήσεις για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε μεθυσμένους.

Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, διακομίστηκαν στα νοσοκομεία. Αυτό προκαλεί, όπως γίνεται αντιληπτό, προβληματισμό στις τοπικές κοινωνίες αφενός γιατί επρόκειτο κυρίως για νεαρά άτομα και αφετέρου εγείρονται και ερωτήματα για την ποιότητα αλκοόλ που κατανάλωσαν.