Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που έχουν τοποθετηθεί σε φάτνες του Βόλου ζήτησε ο εισαγγελέας με αφορμή καταγγελία της οργάνωσης «Μoment for Αnimal» που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, κανονικά ζώα έχουν τοποθετηθεί από το δήμο Βόλου τόσο στη φάτνη του Αγίου Νικολάου, όσο και στο χωριό του Άγιου Βασίλη, στο πάρκο δημαρχείου.

Μέσω της προκαταρκτικής που ανατέθηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, θα εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που υπάρχουν στις φάτνες, δύο πόνι και μερικά αμνοερίφια, η ευζωία τους και αν υπάρχει κτηνίατρος να τα επιβλέπει. Επίσης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κακοποίηση των ζώων.

Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών και αν δεν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, θα αρχειοθετηθεί.

Η οργάνωση «Μoment for Αnimal» με την καταγγελία της ζητά την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει να εκτίθενται ζώα σε θεάματα και να απομακρυνθούν από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί.