Η Ολυμπία Οδός προτάσσει τη σημασία της ορθής ενημέρωσης των πολιτών για ασφαλή κι άνετη οδήγηση. Μια από τις κεντρικές προτεραιότητες της εταιρείας, ήδη από τα χρόνια της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου, υπήρξε η συνεργασία με φορείς για τη δημιουργία προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των οδηγών με γνώμονα τη βελτίωση της γενικότερης νοοτροπίας μας γύρω από την οδήγηση.

Για το λόγο αυτό επομένως, η Ολυμπία Οδός εφαρμόζει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η ζωή δεν έχει Undo» για την οδική ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, υλοποιείται σε σχολεία της Αχαΐας και Κορινθίας η βιωματική εκπαιδευτική δράση «Καν’το σωστά», η οποία συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, διδάσκει με άμεσο, και παραστατικό τρόπο στους εφήβους τις αρχές οδικής ασφάλειας. Με την καθοδήγηση ειδικού εκπαιδευτή και τη χρήση προσομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας, οι μαθητές αντιλαμβάνονται πόσο εύκολο είναι να κάνει κανείς μοιραία λάθη όταν βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, καθώς και να νιώσουν την αίσθηση της σύγκρουσης αλλά και της ανατροπής του αυτοκινήτου.

Σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κορινθίας και Αχαΐας, στο διάστημα 10-14 Οκτωβρίου εκπαιδεύτηκαν περίπου 1.700 μαθητές Λυκείου και Γ’ Γυμνασίου σε σχολεία της Κάτω Αχαΐας, της Πάτρας και του Αιγίου, ενώ στις 24 & 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα μετείχαν στο πρόγραμμα περίπου 550 μαθητές Λυκείου και Γ’ Γυμνασίου από το Χιλιομόδι, τα Αθίκια, την Κόρινθο και το Βραχάτι. Συνολικά, στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει από το 2019 μέχρι σήμερα περίπου 5.500 μαθητές. 

Παράλληλα, η Ολυμπία Οδός διοργανώνει επισκέψεις μαθητών στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας της εταιρείας προκειμένου να δουν πως το εξειδικευμένο προσωπικό των Κέντρων Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού διαχειρίζεται (σε 24ωρη βάση) κλήσεις έκτακτης ανάγκης και συλλέγει, αναλύει και διαβιβάζει πληροφορίες, ώστε να συντονίζει ενέργειες αντιμετώπισης συμβάντων, αλλά και να παρέχει πληροφορίες στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν της ζητείται. 

Χάρη στις εκπαιδευτικές δράσεις της Ολυμπίας Οδού, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου και κυρίως να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα και την αξία της διαμόρφωσης μιας υπεύθυνης οδηγικής κουλτούρας και της τήρησης όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων στο μέλλον.