Άκρως εντυπωσιακή ήταν η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Τα νεοαποκτηθέντα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117 τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού στη φετινή παρέλαση.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα Rafale, που πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, αλλά και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755, ενώ την παρέλαση πλαισίωσε επίδειξη ακριβείας από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους «Ζευς».

Πάνω από το χώρο της παρέλασης πέταξαν αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (μεταξύ άλλων μαχητικά F-16 και F-4), καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού (Apache, Chinook, Kiowa Warrior κά), του Πολεμικού Ναυτικού (Sikorsky S-70) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η παρέλαση άνοιξε με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια παρήλασαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Β. Ελλάδος – Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ» 74 και ακολούθησε ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», φωνάζοντας “ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ Μακεδονία” ενώ  στη συνέχεια πήραν σκυτάλη τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, αλλά και μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, περπάτησε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και χαιρέτησε τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση.

Στις θέσεις των επισήμων βρίσκεται μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος κ.α.

Δείτε ολόκληρη την στρατιωτική παρέλαση:

Δείτε φωτογραφίες: