Τραγικό παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα σε 56χρονο από τα Τρίκαλα, ο οποίος πέθανε ξαφνικά χθες, την ίδια ημέρα που πριν από 18 χρόνια είχε χάσει την κόρη του στο τροχαίο με λεωφορείο στο πέταλο του Μαλιακού το 2004.

Σύμφωνα με το trikaladay, ο 56χρονος Αχιλλέας Λίτσιος έφυγε χθες από τη ζωή στις 27 Σεπτεμβρίου, 18 χρόνια ακριβώς μετά τον τραγικό χαμό της κόρης του Κατερίνας.

27 Σεπτεμβρίου 2004: Το τραγικό δυστύχημα με τους μαθητές στο Μαλιακό

Το ημερολόγιο έδειχνε Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου του 2004, 9:50 το πρωί, όταν το σχολικό λεωφορείο, που μετέφερε 37 μαθητές και 4 καθηγητές του λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσουν τους παραολυμπιακούς Αγώνες, κινείται στο 173 χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας και στο αντίθετο ρεύμα κινείται μια νταλίκα.

Ο οδηγός της νταλίκας, λόγω μετατόπισης του φορτίου χάνει τον έλεγχο του οχήματος, περνά στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούεται με το λεωφορείο, το οποίο και ανατρέπεται. Επτά μαθητές θα χάσουν ακαριαία την ζωή τους και ένας θα ακρωτηριαστεί.

Τον Μάρτιο του 2007, το Τριμελές Εφετείο Λάρισας αποφάνθηκε ότι η βεβαίωση της άδειας οδήγησης του οδηγού του λεωφορείου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα του Μαλιακού και ήταν μόλις 21 ετών, ήταν ψευδής.

Το δικαστήριο καταδίκασε την διευθύντρια του τμήματος έκδοσης αδειών οδήγησης στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Καρδίτσας, σε φυλάκιση 18 μηνών για ψευδή βεβαίωση.

Το Πολιτικό Εφετείο Λάρισας δικαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων και έκρινε ότι οι δύο οδηγοί, φορτηγού και λεωφορείου ήταν συνυπαίτιοι για την πρόκληση του δυστυχήματος.