Έντονα φαινόμενα – κυρίως στη δυτική Ελλάδα – θα φέρει η κακοκαιρία Bogdan, με τον Σάκη Αρναούτογλου να δίνει νέα στοιχεία για τον καιρό και την εξέλιξή του.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ από το πρωί της Τρίτης (27/6) οι καταιγίδες θα είναι έντονες στα δυτικά, ωστόσο το βράδυ αναμένεται να επηρεαστεί και η Αττική. Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως υπάρχει πιθανότητα τις βραδινές ώρες να υπάρξει ένα πέρασμα από την Αττική με διάσπαρτες μπόρες ή και καταιγίδες.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την Τετάρτη (28/9) στα δυτικά, όμως στην υπόλοιπη χώρα θα… μυρίσει ξανά καλοκαίρι, καθώς μέχρι και το Σάββατο (1/10) θα ανεβαίνει η θερμοκρασία, με πολλή ζέστη να επικρατεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα, για το Σάββατο στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει στους 33 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη μπορεί να υπάρξουν και 35 άρια, ενώ λόγω των νοτιάδων και της υγρασίας η δυσφορία θα είναι έντονη.

Όσο για την εξέλιξη του καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου βλέπει μια κρύα κατεβασιά από τις 2 με 3 Οκτωβρίου, η οποία θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού