Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συζητούσαν σήμερα στη Βουλή για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε μετά τις 17:00 το απόγευμα και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε: «Ο διάλογος συνεχίζεται πιο οργανωμένα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, οι οποίες φυσικά λαμβάνονται υπόψη. Η αλλαγή στην Παιδεία είναι εθνική ανάγκη και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για αλαζονεία ούτε για σύνδρομα ιδιοκτησίας. Αλλάζουμε την Παιδεία για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Σε ερώτηση τι θα κάνει σχετικά με τα όσα λένε οι πρυτάνεις για απαξίωση του πανεπιστημίου από μέλη της κυβέρνησης, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε: «Το ελληνικό πανεπιστήμιο εξακολουθεί να είναι ένας φάρος για την ελληνική κοινωνία. Η καλύτερη απάντηση είναι, όπως αναδεικνύονται καθημερινά οι παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν, να αναδείξουμε τα διαμάντια του ελληνικού πανεπιστημίου. Για αυτό και θα ζητήσουμε από τους πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να αναδειχθούν οι ”ήρωες της νέας εποχής”. Αυτό θα γίνει μέσω ενός προγράμματος που αφορά στην καινοτομία, στην έρευνα και στη διδασκαλία, ώστε να αναδειχθούν οι άριστοι και βραβευθέντες φοιτητές, αλλά και καθηγητές, από όλα τα πανεπιστήμια».

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ελίζα Βόζεμπεργκ, δήλωσε ότι η σημερινή συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προτάσεις για τις αλλαγές στον τομέα της διοίκησης των πανεπιστημίων για τις οποίες η Ν.Δ. έχει επιφυλάξεις, αλλά θα συνεχίσει τη συζήτηση και επισήμανε ότι το κόμμα της είχε θεσπίσει νόμο που ουσιαστικά δεν εφαρμόσθηκε και η κυβέρνηση χωρίς συζήτηση τον διέγραψε και ξεκίνησε από την αρχή.

Να σημειωθεί ότι έστειλε εκπρόσωπο στη Διακομματική και το νεοϊδρυθέν κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, Δημοκρατική Συμμαχία.