Δεν γλίτωσε από την κακοκαιρία που πλήττει τη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Κυριακής ο Λευκός Πύργος. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής κλήθηκε να κάνει άντληση υδάτων από το χαρακτηριστικότερο μνημείο της πόλης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το voria.gr, είναι χαρακτηριστικό ότι τα νερά έφτασαν μέχρι το ύψος της πόρτας και οι υπάλληλοι στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν συνειδητοποίησαν πως έχει πλημμυρίσει όλο το ισόγειο αλλά και το υπόγειο του Λευκού Πύργου.

Το μνημείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα ενώ ακόμα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα είναι και αύριο επισκέψιμο.

Οι υπάλληλοι μιλώντας στη Voria.gr αναφέρουν πως με το που έφθασαν στο σημείο είδαν την εσωτερική πλευρά του μνημείου να έχει πλημμυρίσει. «Ο τοίχος έχει λάσπη έως και το ενάμιση μέτρο και τώρα τρέχουμε να τα καθαρίσουμε» σημειώνει.

Το περιστατικό παραξένεψε τους τουρίστες που ρωτούσαν τι συνέβη τη στιγμή που παρακολουθούσαν ξενάγηση στη γύρω περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχες εικόνες σημειώθηκαν στο μνημείο το 2018 όταν με τη νεροποντή είχαν ακόμη και εγκλωβιστεί άτομα και το προσωπικό στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου.

Πάντως, οι δρόμοι μπροστά από το μνημείο είναι ποτάμια και συνεργεία του δήμου επιχειρούν να απομακρύνουν φύλλα και χώματα.