Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα η σορός της 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, που πέθανε υπό συνθήκες που ακόμα διερευνώνται στο πρώτο της εκπαιδευτικό ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, το στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 – το οποίο θα μεταφέρει τη σορό, όπως και τους γονείς της Θάλειας από την Ιταλία – θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης γύρω στις 18:00 το απόγευμα. Εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές τις τελευταίας στιγμής η αναχώρηση από τη Νάπολη της Ιταλίας προσδιορίζεται περίπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος).

Στη συνέχεια και κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας η σορός της 19χρονης Θάλειας θα μεταφερθεί στο πατρικό σπίτι, στη συνοικία Παπασταύρου.

Το τελευταίο «αντίο» στη Θάλεια Κορδαμπάλου θα πουν αύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία με την κηδεία να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στην πόλη θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Σε ό, τι αφορά στη διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής, η διαδικασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και οι ελληνικές Αρχές θα ενημερωθούν επισήμως με τα μεταφρασμένα έγγραφα που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες από την Ιταλία.