Την Πέμπτη θα αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλοι τη 19χρονη δόκιμο του Πολεμικού Ναυτικού, που έφυγε από τη ζωή υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, κατά τη διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Η σορός της Θάλειας αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Λάρισα με αεροπλάνο C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Χθες διεξήχθη η νεκροψία – νεκροτομή που αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου της άτυχης νεαρής. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η καθυστέρηση της νεκροψίας -έξι ημέρες αφότου η 19χρονη πέθανε- οφείλεται στο γεγονός πως όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της και αφότου μπήκαν στο νοσοκομείο της Νάπολης τρεις ακόμη δόκιμοι, υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση Εισαγγελέα της περιοχής ο οποίος ζήτησε όλα τα δεδομένα από το πλοίο, ενώ επέλεξε ο ίδιος τον χρόνο της ιατροδικαστικής εξέτασης αλλά και τους ιατροδικαστές.

«Δεν ξέρω από τι πέθανε το παιδί μου» λέει ο πατέρας της

Ο πατέρας της άτυχης δοκίμου, μιλώντας στην εκπομπή Live News το μεσημέρι της Τρίτης (30/08)  ανέφερε ότι ελπίζει η ιατροδικαστική εξέταση να ρίξει φως στην αιτία θανάτου του παιδιού του και να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν στη Λάρισα, μαζί με όσους τη γνώριζαν και την αγαπούν.

«Δεν ξέρω να σας πω από τι πέθανε το παιδί μου. Διαβάζω κι εγώ σενάρια αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε γνωρίζει. Ελπίζω αύριο να είμαστε στην Ελλάδα, εφόσον το επιτρέψει η γραφειοκρατία που υπάρχει εδώ, στην Ιταλία, μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής. Αν δεν προκύψει κάτι άλλο, η κηδεία έχει κανονιστεί ήδη να γίνει τη Πέμπτη το μεσημέρι», δήλωσε ο πατέρας 19χρονης δοκίμου.